Vloerverwarming werkt door warm water dat door leidingen onder de vloer circuleert of door elektrische kabels die de vloer verwarmen. De warmte stijgt geleidelijk op, waardoor de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt.
Vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmteverdeling, is energiezuiniger, en bespaart ruimte doordat er geen radiatoren nodig zijn. Het zorgt voor een comfortabelere omgeving zonder koude plekken.
Een vloerverwarming kan worden geïnstalleerd onder verschillende vloertypen, zoals tegels, laminaat, hout en zelfs tapijt. Wel moet het vloertype geschikt zijn voor warmtegeleiding om optimaal te werken. Wij adviseren je graag hierover.
Ja, vloerverwarming kan prima als hoofdverwarming dienen, mits het systeem goed is gedimensioneerd en de woning voldoende is geïsoleerd. Het kan in elke ruimte de belangrijkste warmtebron zijn.
Vloerverwarming heeft doorgaans meer tijd nodig om een ruimte op te warmen dan radiatoren, gemiddeld 1 tot 2 uur. Dit komt doordat het systeem werkt met een lagere temperatuur en de vloer zelf ook warmte opslaat. Echter, een vloerverwarming laat je doorgaans op dezelfde temperatuur. Eventueel kan je als je gaat slapen via de automatische thermostaat de vloerverwarming een paar graden laten dalen, maar niet heel veel. Het is namelijk energiezuiniger om de vloer op temperatuur te houden, dan wanneer je een vloerverwarming helemaal laat afkoelen en dan weer volledig moet opstoken.
Ja, vloerverwarming is energiezuinig omdat het op een lagere temperatuur werkt dan traditionele radiatoren. Dit kan leiden tot besparingen op je energierekening, vooral in combinatie met een warmtepomp of zonneboiler.
De kosten van vloerverwarming variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, het type systeem (elektrisch of watergedragen), en het type vloer. Voor een gemiddelde woning kun je denken aan kosten tussen de €40 en €100 per m². Wij geven je graag gratis en vrijblijvend een gerichte offerte.

Ja, vloerverwarming kan ook in bestaande woningen worden geïnstalleerd, al kan dit wat meer werk vereisen, zoals het verwijderen van de bestaande vloer. Er zijn dunne systemen beschikbaar die geschikt zijn voor renovaties.
Nee, de pomp van een vloerverwarming systeem moet periodiek een keer worden geïnspecteerd en verder heeft een vloerverwarming geen onderhoud nodig. 

Ja, vloerverwarming kan uitstekend worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren of een warmtepomp. Dit zorgt voor een flexibel en efficiënt verwarmingssysteem, afhankelijk van de behoeften van je woning.